San Di EGO je slovenska super hard rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni). Trenutno veljajo za eno najuspešnejših novih rock skupin in eno najboljših rock skupin v živo.

V svojem skoraj štiriletnem obstoju so fantje pod okriljem založbe Dallas records predstavili že devet singlov in šest videospotov, med katerimi so največ pozornosti pritegnili s priredbo super hita skupine Bee Gees »Stayin' Alive« in s tem pridobili veliko oboževalcev oziroma sledilcev tudi iz tujine.

Svoj prvi album so izdali oktobra 2014, ki je bil predstavljen mesec kasneje v Ljubljanski Biljardni hiši z rekordno udeležbo. Po predstavitvi prvenca z singli kot so »Zadnji cent«, »Sonce je tam kjer si ti«, »Domina«, »To je to (za ta denar)«, »Izbrisani« in »Pompin« je skupina posnela in izdala še priredbo »Julije« Aleksandra Mežka, katera se vztrajno vrti na radijskih postajah.

Konec februarja 2016 pa so San Di EGO presenetili tudi z nastopom na EMI s skladbo »Brez tebe«, s katerim so navdušili ne samo žirijo, ampak tudi širše občinstvo po Sloveniji. Trenutno je skupina v fazi snemanja novega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal predvidoma konec leta 2016.

SAN Di EGO pa se lahko predvsem pohvalijo s svojimi koncerti. Za seboj imajo že tri uspešne koncertne sezone, s katerimi so zajeli skoraj vso Slovenijo in nastopili tudi na mnogih večjih festivalih kot so Pivo in cvetje, Noč v Bitnjah, Lampiončki…, svoj pečat pa so pustili tudi z nastopom v Križankah skupaj s Šank Rock.

Trenutno San Di Ego predstavljajo svojo tretjo priredbo velikega hita osemdesetih let »Touch Me« Samanthe Fox, s katerim so navdušili celo slednjo, saj se je javno odzvala in izrazila svoje navdušenje celo do te mere, da je namignila tudi željo do skupnega sodelovanja.

Zagotovo bo za San Di Ego pestro tudi leto 2017, saj v začetku leta načrtujejo izid svojega 2. albuma ter obsežno koncertiranje tako doma kot v tujini.